Tallielämää

Päivä tallissa

Ponit heräilevät ja odottavat jo pääsevänsä rouskuttamaan aamuheinää. Aamuruoan jälkeen ponit viedään ulos tarhoihin haistelemaan uuden päivän hajuja.

Tallin tyttöjen Lotan ja Ainon tekemä upea esittelyvideo Porin Ponitallista.

Ponien nauttiessa ulkoilmasta ja heinistä sisällä tallissa alkaa karsinoiden siivous. Kakkelit ja märät purut kärrätään pois ja tilalle tuodaan uutta purua. Myös vesi- ja ruoka-astiat putsataan. Ja käydään tarkastamassa, että tarhojen vesikupit ovat puhtaat ja täynnä poneja virkistävää vettä.

Tallikissat seuraavat työntekijöiden, tallityttöjen ja -poikien sekä vapaaehtoisten puuhastelua. Olisi kiva päästä livahtamaan satulahuoneeseen, jos vaikka saisi palan evästä tai ainakin rapsutuksia! Miaaauuuu!

Karsinoiden siivouksen ja käytävien lakaisun jälkeen on vielä aikaa pestä parit suitset ja satula ennen kuin ponit haetaan sisälle harjattaviksi ja hoidettaviksi. Yhtä poneista saa harjata oikein tosissaan, sillä se on käynyt piehtaroimassa kuraisessa paikassa. Melkoinen epeli! Kun kaviotkin on putsattu letitetään harjat ja hännät. Nyt ponit ovat paraatikunnossa valjastamista ja satulointia varten.

Kuvia erilaisista tallitöistä

Jihaa! Kaviot kopsuvat ees taas, kun poneilla ratsastetaan ja niitä ajelutetaan kärryillä. Myös tallimaskotti Masi pääsee mukaan! Masilla on ihan oma Instagram-profiilikin seuraajilleen: @masiseikkailee

Kun ponien liikuttaminen on suoritettu viedään ne sisälle ja valjaat otetaan pois. Kuolaimet pitää muistaa pestä käytön jälkeen! Jos hevosen jalat on kovin kuraiset, harjataan tai pestään ne puhtaaksi. Satulat ja suitset viedään satulahuoneeseen omille paikoilleen.

Vähitellen saapuu ilta. Nekin ponit, jotka ovat vielä ulkona tarhoissa, haetaan sisälle ja hoidetaan. Kun kaikki ponit on hoidettu, pääsevät ne karsinoihinsa ja niille annetaan ilaruoat. Kun talli hiljenee, kuuluu vain kuinka karsinoissa poni rouskuttavat iltaheiniään.

Yöt ponit nukkuvat karsinoissaan uneksien makeasta vihreästä heinästä ja hoitajien antamista makupaloista!

Jaa tämä sivu: